Ваня Кастрева: Анкетата беше за установяване на нагласите на родителите, решава МЗ 12.02 | 16:25

"Този информационен канал между училището и родителите е много важен и много ефективен. За пореден път за нас беше доказателство, че разчитаме едни на други"

От iNews.bg

"Това беше анкета на Министерството на здравеопазването, те сами могат да аргументират необходимостта за тестване на учениците". Това каза пред БНР Ваня Кастрева - директор на Регионалното управление по образование в столицата. 

Тя посочи, че анкетата е била за установяване на нагласите на родителите: "Действията ще се предприемат от колегите от здравното министерство".

"Този информационен канал между училището и родителите е много важен и много ефективен. За пореден път за нас беше доказателство, че разчитаме едни на други".

По думите на Кастрева родителите могат да предпочетат тестването на децата си при личните им лекари.

Все още не е ясно дали екипът на Министерството на здравеопазването ще започне да прави антигенни тестове на учениците за Covid-19. 

В сряда вечерта от пресцентъра на Министерството на образованието съобщиха, че се отказват да бъдат правени бързи антигени тестове на децата в градините. Анкетата в София попълниха 60 процента от родителите на деца от 241 детски градини и 269 училища. Малко над 30 процента от тях са съгласни да се правят на децата им антигени тестове. 

Водещи

Най-четени