Варна се наводни 16.06 | 09:22

Силният дъжд предизвика задръстване

От iNews.bg

Реки, образувани от дъжда, наводниха варненския квартал "Аспарухово". На места пътната настилка бе отнесена от дъжда. Образували са се големи локви по главния път. Малките улички във варненския квартал са наводнени и преминаването по тях е сериозно затруднено.

Силният дъжд предизвиква задръствания в града. Колони от автомобили се образуват по пътя от базар "Левски" до кръстовището с ВиК-Варна в посока София. Придвижването по пътния участък отнема над 30 минути.

Заседнали автомобили има в образуваните локви по бул. "Христо Смирненски" преди пресечката с ул. "Подвис", както и непосредствено преди кръстовището на "Хр. Смирненски" с ул. "Мир".

Трафикът е затруднен и по традиционно натоварените булеварди. Автобусите на градския транспорт се движат с известно закъснение заради засиления трафик.

Метеорологичната обстановка в града обаче постепенно се нормализира.

Овладяна е ситуацията в село Турия след снощното наводнение, причинено от падналия порой и придошлите води на турийската река, съобщи кметският наместник на селото Невена Соколова.

За над 300 хиляди лв., по първоначална оценка, са нанесените щети. Наводнени са къщите по поречието на реката и тези, които се намират в ниската част на селото.

Животните са спасени, оказана е и помощ на болен човек, който от 8 години е неподвижен и е изпаднал в шок от случващото се. Жителите на наводнените къщи са настанени при близки.

Има отнесени контейнери и пропаднал път. На мястото на бедствието са работили екипи на Гражданска защита Казанлък и Павел баня, каза още Невена Соколова.

В Турия очакват областния управител на Стара Загора и специална комисия, която да установи размерите на щетите, предаде агенция "Фокус".

Водещи

Най-четени