Варненци замерят с яйца плакат с лика на кмета си 03.03 | 14:36

Марешки поиска оставките на всички общински съветници

От Елена Кирилова

Варненци, излезли на протест, замеряха с яйца плакат с лика на кмета Кирил Йорданов, съобщава агенция "Фокус”.

На протеста са се събрали хиляди хора, които скандират "Киро на боклука”, "Долу ТИМ”, "Мафия”, "Оставка”. Чуват се и обидни квалификации по адрес на кмета.

Организаторите на протеста обявиха, че всеки, който иска да изкаже мнението си, може да го направи в залата на Младежкия дом. Там се намира и общественият съвет.

В шествието се включи и агитка на футболен клуб "Черно море”, която развява знаме с името на клуба и запали зелена димка. Полицията спря агитката пред сградата на общината, а в отговор футболните фенове изпяха химна на България.

Бившият кандидат за кмет на Варна Веселин Марешки също се присъедини към протеста и призова общинските съветници да подадат оставка.

"Не съм излъгал никого, не съм откраднал нищо от община Варна”, обясни той в ефира на bTV. Той обяви, че ще започне подписка за свикване на извънредна общинска сесия.

"Ако общинските съветници не подадат оставка, хората ще ги принудят”, категоричен е Марешки.

По думите му е необходимо да бъдат разследвани последните три мандата и то сделка по сделка. Марешки твърди, че Варна е истинският пример за случващото се в страната.

От своя страна, протестиращите освиркаха Марешки и го помолиха да си тръгне. 

Водещи

Най-четени