Васил Божков избра любопитен начин да проговори 12.02 | 15:21

Прокуратурата протестира решението на градския съд, който допусна партия "Българско лято"

От iNews.bg

Името на Васил Божков, през последната година се спряга главно с скандали. Много хора смятаха, че именно той е главният спонсор на мащабните антиправителствени протести от лятото. Преди тяхното избухване пък мнозина вярваха, че Черепа е пуснал предполагаемите и провокативни записи на премиера Бойко Борисов.

От скоро той създаде и своя партия - "Българско лято", която обаче има известни затруднения.

Прокуратурата протестира решението на градския съд, който допусна партия "Българско лято", близка до обвиняемия бизнесмен Васил Божков, да бъде регистрирана.

Мотивите на държавното обвинение, с които делото отива във Върховния съд, са почти същите, които бяха изложени и в съдебната зала - в документите за регистрация има задраскани и поправяни ЕГН-та и имена, необходима била и експертиза, която да установи дали наистина е била проведена телеконферентна връзка за учредяване на партията.

Освен това лъвът на емблемата на "Българско лято" имал прилики с изображение на марка енергийни напитки, както и с емблемата на Български монетен двор.

Тогава съдът прецени, че при този тип дела, когато няма насрещни доказателства от страна на държавното обвинение не е налице основание да се назначат експертизи. Като посочи, че въпросите за емблемата и истинността на ЕГН-та и имената, ще бъде решен след проверки от страна на съда

Следващата провокация от Божков се очаква съвсем скоро. Този път тя няма да бъде качена във вече популярните социални мрежи на бизмесмена. Очаква се той да гостува на набиращ популярност влогър - Станис Цанов в неговият YouTube канал. "Ще разкажа много за Бойко и Делян", заканва се той, преди премиерата на видеото.

Водещи

Най-четени