Васил Терзиев: 21 обществени поръчки ще бъдат спрени 05.06 | 12:59

Василев съобщи, че е сменен директорът на дирекция „Обществени поръчки“. Сред обществените поръчки, които ще бъдат прекратени, са бул. „Копенхаген“ и бул. „Скобелев“.

От iNews.bg

21 обществени поръчки ще бъдат спрени, защото одит е показал, че при тях има проблеми и са незаконосъобразни. Проверката е обхванала 24 обществени поръчки на стойност 204 милиона лева, обяви кметът на София Васил Терзиев на съвместен брифинг със зам.-кмета по финанси Иван Василев. 

Обществените поръчки, при които са открити нередности, са за пътища, детски градини, ВиК мрежа и надзор. Ще бъдат обявени нови процедури и ще бъдат направени както трябва, обясни Терзиев. И допълни, че работата по проектите ще започне веднага. 

Василев съобщи, че е сменен директорът на дирекция "Обществени поръчки". Сред обществените поръчки, които ще бъдат прекратени, са бул. "Копенхаген" и бул. "Скобелев". 

До момента много малко фирми имат възможност да участват, те прехвърлят на подизпълнители. Столична община разработва електронен регистър, в който всяка фирма ще може да получава информация за предстоящите търгове. Искаме да насърчим всички да участват в конкурсите, каза още Василев. 

Водещи