Вежди Рашидов избухна: Дайте да боядисаме и Лили Иванова 28.12 | 13:05

Екс културният министър осъди боядисването на паметниците на културата

От Гергана Златкова

"Дайте да си боядисаме и Лили Иванова, защото тя живее на "Оборище", пък покрай тази улица понякога минават протестиращите".  допълни Рашидов. Така депутатът от ГЕРБ и бивш министър на културата Вежди Рашидов коментира зачестилото боядисване на паметници в страната в ефира на bTV.

Той осъди остро боядисването на паметника на Димитър Благоев и бе категоричен, че всяко едно посегателство срещу паметник на културата е престъпление.

Според него отговорните хора не бягат от страната си, спасявайки себе си, а остават тук, за да се борят с трудностите и тежките проблеми.

Вежди Рашидов коментира и изчезването на екс. заместник-председателят на Народното събрание Христо Бисеров като заяви "Христо Бисеров отиде при фекалиите. Падна във фекалната яма". 

По думите му протестиращите трябва да втърдят позицията си. Исканията им трябва да станат категорични, целенасочени, ясни и точни. 

"Те самите видяха, че с пиана и концерти нещата няма да се получат. В никакъв случай не призовавам за гражданска война. Просто протестиращите трябва проведат една битка", коментира той. 

Рашидов подчерта, че всяка една партия се готви за властта и ГЕРБ не прави изключение. 

"При нас няма разцепване. Напусналите депутати са политически брокери", обясни той. 

Герберът направи коментар и на поведението на лидера на "Атака" Волен Сидеров, който в последно време е обграден от скандали, заради пътуванията си в чужбина.

"Аз познавам Волен Сидеров отдавна. Беше беден като листна въшка и ходеше с едно опърпано кожено яке. Сега го виждаме с пурите и уискито. Баровец. Това е грозно. Рязката промяна дразни хората. Парите за този лукс на Сидеров идват от българския данъкоплатец", коментира бившият културен министър.

"Има политици, които са по-заможни и имат бизнес, но има и такива, които влизат в политиката, за да сменят коженото яке с нещо по-луксозно. За съжаление това са 80% от политиците. Една опозиция има правото да използва всички лостове и политически ходове. Ние искаме да покажем кой и как управлява държавата. Това е тройната коалиция. Златният глас на Сидеров крепи правителството", смята Рашидов.

Водещи

Най-четени