Велизар Енчев учреди движение "Българска пролет" 04.04 | 17:08

Има партии с които при никакви условия не се прави коалиция – на първо място това е партия ГЕРБ, на второ е партия ДПС, посочи независимият депутат

От iNews.bg

Независимият депутат Велизар Енчев учреди Движение за радикална промяна "Българска пролет". За 25 години върху системата са нанесени тежки 25 удара и така страната ни е превърната в най-бедната държава в Европейския съюз и е създадена класа на имащи и нямащи, заяви Енчев.

Движението за радикална промяна има амбиции да прерасне в партия. Велизар Енчев обясни, че "Българска пролет" ще участва в предстоящите местни избори с основната цел да ограничи присъствието на партия ГЕРБ .

 "Ние от Движение за радикална промяна решихме да започнем поход за ограмотяване и възраждане на българския народ. Защото смятаме, че в днешно време се нуждаем от революционна промяна на духа на българския народ, защото той е унизен и смачкан. Като никога досега в последните 25 години България се управлява от един криминален елит, а в последните 6 години начело на този елит е партия ГЕРБ, която е туморният израстък на българската демокрация – партия, която веднъж беше свалена от властта с масови протести и по един парадокс на съдбата, или заради нашата народопсихология, или заради манипулацията на изборния процес, т. нар. синдром Костинброд отново се възцари за 4-годишен мандат, но този с една изключително порочна коалиция, която никой от нас не е допускал, че е се случи. Коалиция на несъвместими политически субекти," заяви депутатът.

Има партии с които при никакви условия не се прави коалиция – на първо място това е партия ГЕРБ, на второ е партия ДПС, посочи Енчев и добави, че се разграничават от някои партии с ренегатски ръководства. С всички останали партии сме готови да разговаряме и най-вече със сегашната партия в опозиция. Но при едно условие – без да отстъпваме от своите принципи и идеали. А това, което стана на 7 ноември беше не само подмяна на вота, а предателство на идеалите на българския избирател – и на десния, и на левия, на патриотичния и на избирателите на ДПС, което даде ключова подкрепа в парламента за ключови законопроекти на ГЕРБ като бюджета на държавата или вземането на 16-милиардния дълг, заяви Енчев. Според него и разочарованите от ДПС трябва да знаят, че Българска пролет ще представлява и техните интереси в парламента.

Енчев заяви също, че са против партийно-квотния принцип в такива институции като Конституционния съд и ЦИК.

Водещи

Най-четени