Великденската ваканция на депутатите – 12 дни 09.04 | 10:03

Гласуваната почивка е от 17 април до 26 април, но де факто ще почиват близо 2 седмици

От iNews.bg

Депутатите ще почиват 12 дни. Близо двете седмици ваканция за народните представители се натрупва, тъй като днес в парламента бе гласувано предложението, внесено от председателя на НС Михаил Миков.

Депутатите си гласуваха да почиват от 17 април до 26 април като Великденска ваканция, но де факто ще почиват 12 дни, тъй като първият работен ден на парламента е във вторник (29 април).

Предложението за голямата ваканция бе прието с 83 гласа "за", 55 "против", 13 "въздържал се". Даниела Дариткова от ГЕРБ предложи ваканцията да бъде от 18 от 27 април. "Предлагам ваканцията да започне в петък, за да спечелим доверието на избирателите. И без това рейтингът ни е нисък", посочи Даритнова.

Предложението беше отхвърлено.

На 16 април ще се състои тържествено заседание на Народното събрание във връзка с Деня на българската конституция.

На 29 април ще има извънредно заседание на Народното събрание, на 30 април - редовно заседание, на което ще бъде гласувана програма за следващите заседания.

В петък (11 април) пък парламентът ще обсъди промени в Изборния кодекс. Депутатите отхвърлиха предложение на ГЕРБ за включване в програмата на обсъждане за създаване на временна анкетна комисия за случая в Лясковец. В програмата не беше включено и обсъждане на Законопроект за доброволчеството.

От ГЕРБ поискаха изслушване на министъра на младежта и спорта Мариана Георгиева във връзка с отпуснати от републиканския бюджет 20 млн. лв. за изграждане на спортни площадки. Георги Андонов попита защо се разпределят тези пари само за общини с кметове от ДПС.

Водещи

Най-четени