Великденски яйца "кацат" по дърветата във Велико Търново 15.04 | 14:51

Проектът, наречен "Щърбел" е на Мартин Иванов, студент от специалност "Графичен дизайн"

От Цанка Донкова

Великден идва след няколко дни и все повече се замисляме за бой, яйца, пиленца, великденски зайци и добро настроение. Може би си мислите, че сте видели или поне чули за всичките всевъзможни бъзикни, създадени на тази тема, всъщност грешите.

Време е да ви изненадаме с един нестандартен проект и то на студент. Така според него всеки минал по ул. "Цар Тодор Светослав" във Велико Търново ще се натъкне на необичана гледка. Върху дърветата на Велики четвърътък ще "кацнат" гнезда с шарени яйца.

Атрактивната инсталация е от Творческата лаборатория към екипа, подготвящ кандидатурата за Европейска столица на културата 2019 и се реализира с финансовата подкрепа на Общината.

Проектът носи закачливото име "Щърбел" и е артистична провокация на Мартин Иванов, студент II курс от специалност "Графичен дизайн" на Факултета по Изобразително изкуство на ВТУ. Върху подкастрените в началото на пролетта дървета в близост до парк "Марно поле" ще бъдат поставени големи гнезда, а в тях ще има големи щъркели и еднометрови великденски яйца.

Вижте повече за проекта и от какво ще са изработени яйцата в Sever.bg.

Водещи

Най-четени