Велико Търново се отърсва от водния ад 22.06 | 16:32

Положението в общината се нормализира

От Цанка Донкова

Велико Търново се отърсва от водния ад. Положението в общината се нормализира

Това стана ясно от думите на Даниел Панов, кмет на Община Велико Търново, съобщава агенция "Фокус".

Половината от къщите са описани и оценени след наводнението, остава другата половина за утре. Днес БЧК раздаде в град Килифарево одеяла и постелъчни завивки. В момента и от Габрово започват акция, като ни попитаха, от какво имаме най-много нужда – а това са легла, матраци, постелъчни завивки, печки, хладилници, бойлери и консерви, обясни той.

"В момента хората чистят, използват хубавото време, също така сме организирали камиони и изхвърляме боклуци. Търсим и дезинфекционни препарати. Очакваме на Килифаревския манастир инженерни войски, пратени от министъра на отбраната. Те ще направят временен понтон и да направят укрепването на дупката, която се е отворила. Започнаха ремонтите и укрепването на прохода "Хаинбоаз” от вчера”, каза още Даниел Панов.

По думите му, в град Дебелец са се оказали повече домовете, които са наводнени – 120. "Работи се с фадроми по дигата на реката край Дебелец, от която нахлу водата”, каза той. Даниел Панов обясни, че огледите на комисиите ще приключат утре до края на деня.

Водещи

Най-четени