Венелина Гочева става управител на Медийна група "България Холдинг" 03.09 | 19:01

Журналистката ще е управител на всички компании в групата

От Ивелина Георгиева

Журналистката Венелина Говеча ще бъде новия управител на Медийна група "България Холдинг", която издава всекидневниците "Труд" и "24 часа", предаде БТА.

Гочева ще поеме поста управител на всички компании в медийната група. Досега тя беше вицепрезидент на холдинга.

Редакционната политика на изданията ще бъде ръководена от журналистически борд с председател Венелина Гочева и членове главните редактори на вестниците "Труд" - Светлана Джамджиева, "24 часа" - Данка Василева, "168 часа" - Борислав Зюмбюлев, както и ръководителите на останалите издания на групата.

През май месец тази година на собственика на Медийна група "България Холдинг" Любомир Павлов и на съдружника му Огнян Донев бяха повдигнати обвинения за пране на пари, документни измами и данъчни престъпления в особено големи размери.

След повдигнатите обвинения и двамата бяха бяха пуснати под гаранция.

През август Любомир Павлов се оттегли и от поста председател на Съюза на издателите в България с претекста, че не може да бъде максимално ефективен от създалата се ситуация.

Собствениците на "Медийна група България" Любомир Павлов и Огнян Донев попаднаха в центъра на вниманието на разследващите след сигнал на бившите им съдружници в холдинга, с които се съдят за прехвърлянето на контролния дял от акции – Христо Грозев, Карл Хабсбург и Даниел Риц. Тримата твърдят, че чрез покупката на вестниците "Труд" и "24 часа" Павлов и Донев са изпрали пари, придобити от престъпна дейност.

Водещи

Най-четени