Верижна и още две катастрофи за минути в Бургаско тази сутрин 03.04 | 12:53

При два от инцидентите има пострадали, хората са в болница, но без опасност за живота

От iNews.bg

Днес сутринта около 07:30 ч. по пътя Айтос – Бургас, на около 1 км преди разклона за с. Съдиево настъпва верижна катастрофа между три леки автомобила – "Опел Астра”, "Мерцедес С 220” и "Форд Фокус”. Причина за инцидента е спиране на първия автомобил и недостатъчна дистанция между него и следващия го "Мерцедес”, в който се блъска "Форд”, пътуващ трети в колоната в посока Бургас. От пътния инцидент в болницата са откарани водачката на Мерцедеса и нейната спътница, които по първоначални данни не са сериозно пострадали.

Десет минути по-късно по пътя Бургас – Маринка, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътната мантинела, "Пежо 405”, с бургаска регистрация, с която са се придвижвали трима души. И тримата са откарани към бургаската "Шокова зала”, като са били контактни и в относително добро здравословно състояние. Към момента се уточнява получените от

катастрофата телесни повреди.

Около 08:48 ч. на кръстовището на бургаските улици "Христо Ботев” и "Македония” възниква ПТП между "Фиат Пунто” и "Пежо 206”, и двата автомобила с бургаски регистрации, от които са нанесени единствено материални щети. Двамата водачи са се споразумели за вината и са подписали двустранен протокол. Подобна е и катастрофата в с. Ветрен, в складова база "Врънгови”, възникнала между бус "Пежо Партнер”, с бургаска регистрация и товарен автомобил, с хасковска регистрация, от която също са настъпили единствено материални щети.

Водещи

Най-четени