Верижна катастрофа е блокирала магистрала "Хемус"* 03.12 | 12:20

Движението се отклонява по стария път през Витиня, няма сериозно пострадали

От Георги Георгиев

Инцидент с ТИР е довел до верижна катастрофа, която е блокирала движението на автомагистрала "Хемус”, предаде агенция "Фокус”. На мястото има линейка и полиция. За щастие, няма сериозно пострадали.

ТИР-ът се е ударил в стената на първия тунел на магистралата. Вследствие на удара той е застанал напречно на посоката на движение, което е довело до верижна катастрофа на два товарни и 15 леки автомобила.

Инцидентът е довел до образуването на огромно задръстване. Катастрофата е станала малко преди 11:00 часа. Причините за удара се изясняват.

Мъж и жена са леко пострадали при инцидента, съобщи комисар Николай Николов, директор на ОД МВР София – област. Те са били откарани в "Пирогов". От полицията съобщиха по-рано, че движението се отклонява по стария път през Витинска река.

"Незабавно е създадена организация. Изтеглени са автомобилите от тунела. В момента в тръбата се намира само катастрофиралият ТИР. За изтеглянето му е необходима специализирана техника за товарни автомобили. Техниката пътува в момента, ТИР-ът ще бъде изваден и движението ще бъде възстановено в най-кратки срокове”, каза комисар Николай Николов.

 

*Информацията е актуализирана към 12:22 часа.

Водещи

Най-четени