Верижна катастрофа с 3 коли и автобус на пътя за Гърция 26.08 | 14:12

Има пострадали хора, пожарникари се борят с разлив на гориво, трафикът е блокиран

От iNews.bg

Верижна катастрофа затвори ГП Е-79 при разклона за село Бараково, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. Към 13:15 ч. 20-местен автобус по линията Благоевград-Рила спира на около 100 м преди вливането в магистрала "Струма”, тъй като на самия разклон от сутринта се освежава пътната маркировка, има опашка от автомобили. Зад него спира Опел "Корса”, управляван от жена. Зад Опела започва да спира Хюндай, когато с много висока скорост отзад се врязва Фолксваген "Пасат” с благоевградска регистрация. При удара той изхвърля Хюндая вдясно, а натиква Опела в багажната частна автобуса. За щастие няма пострадали от автобуса, но една жена от Пасата е транспортирана в болница с рана на главата.

От удара е спукано предното стъкло на Пасата, който се е врязал в спрелите пред него три коли. ГП Е 79 е затапен, също и вливането към АМ "Струма”. Две пожарни пристигнаха на мястото заради разлив на гориво и за да освободят акумулаторите на катастрофиралите коли, на място пристигнаха и две линейки.

Движението се регулира от полицаи и се осъществява само в едната лента на етапи и поради усиления трафик днес, вече опашката стига до местността Антените на изхода на Благоевград.

Най-четени