Вече е ясно! В България има нефт, продаден от „Ислямска държава“ 18.12 | 15:57

Валери Симеонов обяви, че има доказателства и поиска проверки на заводи

От iNews.bg

Новината, че в България е бил внесен краден от джихадистите сирийски нефт, бе официално потвърдена днес от лидера на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Изненадващо Симеонов обяви пред "Фокус", че трябва да се извърши проверка в цех в Лепица, Плевенско, където не е ясен произходът на суровините.

"Оказа се, че се произвеждат хиляди тонове гориво, само че никой не каза от каква суровина се произвеждат", призна той.

И добави: "Правя връзка с това, което отдавна знаем, а пък и световните медии го оповестиха преди четири седмици, когато удариха руския самолет, че "Ислямска държава” дължи своята икономическа стабилност върху производството и износа на суров петрол от базите на Сирия и Ирак, които са на нейна територия. Голямата част от това гориво се продаваше на Турция . Точно поради тази причина Турция не предприемаше никакви действия срещу "Ислямска държава”. Напротив! Даже обучаваше техните кадри и ги зареждаше с оръжия, защото получаваше огромен процент гориво. Говори се, че над 50% от горивото в Турция, което се използва, е от незаконния добив от "Ислямска държава”. Мога да гарантирам, че това гориво не е спирало само на територията на Турция, а част от него е пристигало и в България".

Симеонов намекна, че има и други, които са наясно, че нефт, продаден от "Исляска държава", е внесен у нас, но нямат интерес да го оповестят.

"Има много елементарен начин и това е чрез химически анализ да се установи от къде идва горивото. В тази връзка бих препоръчал да се проверят и бензиностанциите с какво гориво работят и всички, които работят с преработка на гориво. Няма да е лошо да се направят профилактични проверки и тогава ще лъсне голата истина”, каза още Симеонов.

Водещи

Най-четени