Вече е ясно кои са загиналите край Петолъчката 14.05 | 11:05

Челният сблъсък възпламени три ТИР-а и един лек автомобил

От Теодора Кокаланова

Двамата загинали мъже в катастрофата край Петолъчката са на 48 и 53 години, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Сливен. След приключване на първоначалния оглед на възникналото тежко пътно произшествие на главен път І-7 вчера (13 май) е установено, че в района на 229 км лек автомобил Renault Megan е предприел маневра завой надясно.

Движещият се след него товарен автомобил DAF, управляван от мъж на 32 години от Разград, е започнал спиране, поради което е блъснат отзад от движещия се зад него товарен автомобил Scania, управляван от 48-годишен водач от село Гецово, община Разград.

От удара товарният камион Scania се отклонява и се блъска в насрещно движещия се товарен камион DAF, управляван от 53-годишен водач от град Търговище. От челния удар възниква пожар и на място загиват двамата водачи.

Водачът на лекия автомобил Renault Megan е 48-годишен мъж от град Ямбол. При проверката за употреба на алкохол с техническо средство уредът е отчело 0,62 промила. Водачът е дал и кръвна проба за изследване. Разследването по случая продължава. 

Водещи

Най-четени