Вечното дерби обърка движението в София 19.10 | 14:19

Футболната среща между "Левски" и "ЦСКА" стана причина за масови задръствания

От Цанка Донкова

Футболната среща между отборите на "Левски" и "ЦСКА" стана причина за масови задръствания и смут по централните столични улици и булеварди. Димки и бомбички вдигнаха на крак органите на реда.

Има засилено полицейско присъствие в София, като се спират автомобили за проверка.

От Пресцентъра на МВР потвърдиха пред iNews, че има задържани лица без документи и употребили алкохол и наркотици.

Най-интензивно е движението на бул. Цариградско шосе" в района на "Орлов мост", по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви". Спряно е движението по бул. Дондуков в района пл. "Независимост".

28 са задържаните лица до момента, заяви главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров. Задържаните са били - без документи за самоличност, в нетрезво състояние, или са нарушавали обществения ред,съобщава БНР.

Потвърдена е и информацията за нападения над чужденци. След 21.00 часа снощи, 7 фенове на "Левски” и един на ЦСКА, са направили опит да нападнат четирима чужди граждани от африкански произход. Инцидентът се е разиграл при джамията в центъра на столицата. Нападението е предотвратено.

"За съжаление, нашата информация се потвърди. Снощи няма сериозно пострадали, благодарение на бързите и адекватни действия на служителите на МВР", заяви главният секретар.

Главният комисар подчерта, че са подготвени водометни машини. В опазването на обществения ред ще се включи и СОБТ, допълни главният секретар на МВР.

Водещи

Най-четени