Взривове в апартамент в Ботевград, имат връзка с Пелов 06.06 | 13:50

Вторият затворник, избягал заедно с убития, продължава да се издирва

От iNews.bg

Продължават процесуално-следствените действия и издирвателните мероприятия. В апартамент в блок в Ботевград има намерени взривни вещества, които са опасни и за това са извикани специалисти от отряда за борба с тероризма, които да ги обезвредят. Това каза главният секретар на МВР Главен комисар Младен Маринов, предаде БГНЕС.

Той дойде в парламента по настояване на БСП, за да предостави пред народните представители информация относно убийството в Ботевград, която е известна на разследващите органи до момента. Вчера късно вечерта в града бе застрелян избягалият от Централния софийски затвор Владимир Пелов, който от 2 месеца е издирван от полицията. Стрелецът се казва Марио Панчев и в момента е настанен с огнестрелни рани в "Пирогов".

Главният секретар на МВР отрече появилата се в медиите информация, че апартаментът, в който взривните вещества са били открити е на съпругата на стрелеца срещу Пелов. Но потвърди, че имат връзка със случая. "Работата на колегите е изключително сложна. Грешки може да открие всеки. Когато имаме тежко престъпление, ние правим анализ на всички действия. Там, където имаме пропуски, съответно взимаме мерки", посочи гл. комисар Маринов.

Той допълни, че в хода на издирването на Пелов в МВР на няколко пъти е постъпвала неточна информация за неговото нахождение. Вече са провеждани и няколко специализирани акции. Съучастникът на Пелов, с когото заедно осъществиха бягство от затвора, продължава да се издирва.

Според главният секретар на МВР е изключено Пелов да е получавал информация от вътрешен човек от разследващия екип, която да е използвал при своето укриване. "Екипът, който работи и има пълната информация, е малък и проверен. Спазени са всички изисквания на Закона за класифицираната информация. Нямам основания да смятам, че има изтичане на информация", аргументира се той.

Водещи

Най-четени