Вигенин: Борисов вече може само да падне от управленската стълба 29.01 | 10:51

ГЕРБ ослепяха и оглушаха за това, което се случва в страната, заяви секретарят на ПГ на "БСП за България"

От iNews

Президентът описа много обективно ситуацията в страната, колкото и това да не се харесва на ГЕРБ. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия секретарят на ПГ на "БСП за България" Кристиан Вигенин по повод вчерашния отчет на държавния глава Румен Радев за втората година от мандата му.

Не смятам, че думите, че би подкрепил политически проект, са опит за конфронтация с БСП. Така както са формулирани дефиците в обществото България има нужда от силна лява алтернатива. На този етап това е БСП. Нараства усещането за нуждата от промяна в страната. Ако се появи такъв проект, бихме могли да си партнираме с него, но засега това са само спекулации. Президентът не е казал, че той ще бъде патрон на този проект, каза че би дал подкрепата си, заяви Вигенин.

Президентът, макар и подкрепен от нас, не е президент на БСП, а президент на България. БСП има достатъчно инструменти да провежда своята политика. Не разчитаме президентът да е пиар на БСП, подчерта социалистът.

ГЕРБ реагира толкова нервно на всичко, което президентът прави, заради психологическите изменения, които управляващите изживяват, след като са толкова дълго във властта. С това, което прави и говори, президентът представлява мнозинството от хората с това, което прави и говори. Подкрепата за него е в пъти по-висока, отколкото тази в правителството и в парламента. ГЕРБ ослепяха и оглушаха за това, което се случва в страната. Не знам защо се притесняват - Бойко Борисов се опита да каже почти същото на актива - с други думи, разбира се, но за съжаление, няма кой да го чуе. Борисов вече не може да слезе от управленската стълба, може само да падне от нея. Затова президентът казва, че предсрочните избори за неизбежни, каза още Кристиан Вигенин.

Водещи

Най-четени