Вигенин изрази съпричастност към Сърбия и Босна 20.05 | 16:03

Опустошителните наводнения взеха десетки жертви и разрушиха цели градове

От Теодора Кокаланова

Министърът на външните работи Кристиан Вигенин изпрати съболезнователни писма до външните министри на Сърбия и Босна и Херцеговина по повод опустошителните наводнения в двете страни, довели до многочислени човешки жертви и огромни материални щети, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

"В този труден за Сърбия момент бих искал да изразя най-искрената приятелска и човешка съпричастност и солидарност от името на България. Искрено вярвам, че общите усилия на спасителните екипи и подкрепата на редица страни, сред които е и България, ще спомогнат за скорошното преодоляване на последствията от това голямо природно бедствие", пише Кристиан Вигенин до сръбския си колега Ивица Дачич.

В писмото си до външния министър на Босна и Херцеговина Златко Лагумджия, Вигенин потвърждава готовността на българската страна за оказване на съдействие на пострадалите и бедстващите. "В деня на национален траур, позволете ми да изкажа най-искрени съболезнования на семействата на загиналите и да  изразя надежда за бързо възстановяване и устройване на пострадалите", се посочва още в писмото.

Водещи

Най-четени