Вигенин не вижда шанс за правителство с втория мандат 18.12 | 12:39

Законопроектът за ратификацията на споразумението с Украйна е противоконституционно и затова БСП са поискали вето от президента, заяви той

От iNews

"Не мога да си представя, ако не се договорим по определена програма, как ще функционира едно правителство на малцинството. Поздравявам "Продължаваме промяната" за усилията, но не виждам шанс за правителство с втория мандат. Приемането на декларация с приоритети, също не е особена новост, БСП имаше цяла управленска програма, когато при предишния парламент получи третия мандат. Не съм оптимист, че с втория мандат ще има резултат".

Това коментира пред bTV зам.-председателят на парламентарната група на БСП и зам.-председател на парламента Кристиан Вигенин.

Според него има риск партиите да се изпокарат около втория мандат и да са затворят всички шансове за третия. Но е възможно също така и обратното – усилията да допринесат за реализирането на третия мандат, пише факти.бг.

Вигенин заяви още, че законопроектът за ратификацията на споразумението с Украйна е противоконституционно и са поискали вето от президента.

 

Водещи

Най-четени