Видин и Калафат се обединяват в търсенето на инвестиции 04.11 | 11:07

До 10 месеца трябва се дефинира географски икономическата зона Видин-Калафат

От Филипа Тодева

Видин и Калафат ще изградят съвместна система за привличане на инвестиции по проект за трансгранично сътрудничество. Това обяви Валентина Кордова, председател на сдружението "Европейски просперитет" - Видин, партньор по проекта.

Инициативата е на центровете за подкрепа на сътрудничеството и привличане на инвестициите. Водеща организация на проекта "Да работим за общо бъдеще!" е работодателската асоциация за малки и средни предприятия в Калафат.

Системата за общо привличане на чуждестранните инвестиции в зоната Видин-Калафат ще бъде изградена, като бъде направен научен анализ на зоната. След това ще бъдат създадени центрове за подкрепа на сътрудничеството и привличане на инвестициите, както и портал в интернет, допълва БТА.

Заключителните дейности по проекта предвиждат международна информационна кампания, която да популяризира възможностите за инвестиции в зоната Видин-Калафат.

Продължителността на проекта е 10 месеца, като в този период трябва се дефинира географски икономическата зона Видин-Калафат, съобщи Кордова.

Водещи

Най-четени