Видин ще обезопасява пешеходните пътеки 25.04 | 16:48

Обаче общината е със запорирани сметки и търси помощ от различни места

От Андриян Георгиев

Община Видин започва обезопасяване на пешеходните пътеки, съобщават от Община Видин.

След извършена проверка е станало ясно, че общата сума, необходима за привеждане на пешеходните пътеки в добър вид, е 31 580 лв.

Но тъй като в момента общината има тежки финансови проблеми и сметките ѝ са запорирани, не разполага с възможности в кратки срокове да осъществи мерките.

По въпроса днес (25 април) се проведе среща, на която са се обсъдили възможностите за съдействие от страна на отговорните институции и бизнеса. Присъствали са представители на МВР-Видин, Областното пътно управление и консорциум "Бдин”. Постигнато е съгласие в кратък срок да се реализират най-належащите мерки – да се направи маркировката на пешеходните пътеки. От консорциум "Бдин” са поели ангажимент да обезпечат техника и хора за по-важните кръстовища. Областно пътно управление ще осигури боята за пешеходните пътеки, а от ОД на МВР ще направят червена пътека на кръстовището на ул. "Цар Симеон Велики” и ул. "Йеромонах Лазар”, където пресичат деца и ученици от ЦДГ "Незабравка”, ГПЧЕ "Йордан Радичков” и СОУ "П.Р. Славейков”.

След като бъдат очертани най-критичните места за пресичане на пешеходци, ще бъдат поставени на дневен ред и допълнителните мерки за сигнализация на пешеходните пътеки.

Водещи

Най-четени