Вижте изповедта на похитителя от Сливен 30.01 | 09:30

Стефанов отказва да се извини за стореното

От Христина Рафаилова

Похитителят от Сливен  щял да отнеме собствения си живот, ако заради него някой беше починал по време на заложническата ситуация. Стефан Стефанов заяви пред bTV, че никога няма да забрави този момент от живота си.

Той е в затвора вече трета година, след като през 2011 г. в опит да обере клон на банка взе заложници и простреля един от гардовете. Осъденият заявява, че би предпочел да умре, отколкото да лежи до живот заради убийство. Стефанов разказва, че е изстрелял 30 патрона, за да сплаши полицаите отвън. Той твърди, че не искал да отнеме живота на никой, но признава, че заради стрелбата му е можело да има невинни жертви, ако органите на реда са го били изненадали. 

Похитителят обаче отказва да се извини за стореното. 

Стефан отрича да е заплашвал на излизане  от съдебната зала ранения от него гард. Той обвини охранителя в лъжа и каза, че си разменили с него няколко думи, но в тях нямало умисъл. 

Похитителят от Сливен излежава присъда от 14 и половина години затвор. Прокуратурата обаче иска връщане на първоначалното наказание - 16 години и 8 месеца лишаване от свобода.

Най-четени