Вижте музикалната класация на Светльо Витков за партиите у нас 04.11 | 09:59

За БСП избра „Тез' червени домати”, а за ГЕРБ - „Лет ми да те лов ю”

От Кремена Бедерева

"Според мен ситуацията в политиката е много чалга”. Така обобщи ситуацията у нас около сформирането на новото правителство вокалът на "Хиподил” и лидер на "Глас народен” Светльо Витков в ефира на Нова телевизия.

По думите му много подходяща песен за БСП е парчето "СкакаУец”, което той отправи като поздрав лично за Михаил Миков, и "Тез' червени домати”. Така Витков започна музикално-политически обзор в светлината на вчерашните размени на музикални поздрави между ГЕРБ и Реформаторския блок.

За "Атака” той прати поздрав с "Кукла” на "Атлас”. "Тук лирическият герой има напрежение с партньора или опонента си – в политиката са опоненти, колкото и да се правят на партньори”, припомни Витков.

За ДПС първоначално Витков беше избрал парче на "Хиподил”, свързано "с болка в седалищните части”, но тъй като водещите го цензурираха, той се спря на  "I want it all, I want it now” на "Куин”.

"За Фейсбук страницата на ББЦ, или както там се казват, важното е да не са БДЖ, съм избрал две парчетата – "Money, money” на АББА и "Material girl” на Мадона”, каза Витков.

За Патриотичния фронт вокалът на "Хиподил” се колебаеше между "Послушайте, патриоти” и "Мачо, мачо мен”.

За ГЕРБ Витков избра "Лет ми да те лов ю” – на "Хиподил”. А за АБВ – "Стари мой приятелю” на Лили Иванова, а за Реформаторите – "We are family”, завърши обзорът Витков.

 

Водещи

Най-четени