Викат Борисов в съда заради делото „Малкия Октопод“ 05.09 | 21:51

Лидерът на ГЕРБ имал бизнес с главния обвиняем

От iNews.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще трябва да се разходи до съда, заради делото за бандата, държала проститутки и публични домове в София, известно като "Малкия Октопод". Първото заседание е насрочено за 12 септември, а Борисов ще бъде свидетел, съобщава в. "Труд".

Причина за разпита му е главният обвиняем. Изненадващото това не е провъзгласеният от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за главатар на "Октопода" Алексей Петров и неговата дясна ръка Антон Петров-Хамстера. Според обвинението тартор на групата е бившият главен сержант от Софийското градско управление на МВР Димитър Митров-Митко Полицая (48 г.), а участници в нея са други 42-ма души - охранители, шофьори, сводници и жени, предлагали интимни ласки срещу заплащане.

Борисов трябва да отговаря на въпроси, свързани с бизнеса на Митко Полицая в първите години след напускането му от МВР. Полицая е уволнен дисциплинарно през май 1993 г., тъй като два дни не се явил на работа без уведомление и уважителна причина. Според разследващите година по-късно той навлиза в бизнеса с проститутки. Първоначално като отговорник по охраната на нощния бар в столичния хотел "Родина". По това време в хотела се предлагали секс услуги.

Водещи

Най-четени