Вики не е първата жертва на Салахедин Бин Аладин 11.11 | 12:11

През май алжирецът намушкал с нож 12 пъти 35-годишен столичанин

От Филипа Тодева

35-годишен столичанин твърди, че е жертва на Салахедин Бин Аладин, който нападна и рани тежко 20-годишната Виктория Христова.

Пред БНТ Тихомир Владимиров заяви, че е сигурен, че е бил нападнат от алжиреца. "Разпознах го по снимката, която бяха разпространили от МВР. Като му видях погледа, веднага ме побиха тръпки", разказа Владимиров. Според него раните му били сходни с тези на Вики. Самият той бил нападнат пред ЦУМ, близо до магазина, в който работела тя.

Владимиров твърди, че бил наръган 12 пъти. Загубил над 2 литра кръв и животът му бил в опасност. Нападението над него е било на 27 май. Разследването е прекратено 4 месеца по-късно.

Въпреки инцидента с него Тихомир Владимиров призова хората да не бъдат агресивни към бежанците и да бъдат по-толерантни, защото омразата поражда още омраза.

Самата Виктория също написа, че случилото се с нея е криминален случай, който не трябва да бъде повод за ескалация на напрежението.

"Тя е много уплашена, тя има страх освен от случката, и от обществото – да не почнат да я нападат и да говорят какви ли не неща за нея. Аз я подкрепям, казвам ѝ да събере сили и да продължи напред. Тя е силен човек. Вики е добре и ще се оправи, тя има силен дух", каза още Владимиров.

В същото време той изрази притеснение, че нападателят няма да получи присъдата, която заслужава, и постави въпроса защо МВР крие неговия случай.

Водещи

Най-четени