Викове "Оставка" огласиха Пловдив, 400 души се събраха на протеста 29.07 | 19:33

Протестиращите се разграничиха от политически партии и организации

От iNews.bg

Близо 400 пловдивчани за пореден път се събраха на протест против правителството. Все повече хора прииждат към Паметника на Съединението в центъра на Пловдив, за да издигнат традиционните лозунги и да отправят исканията си за промени и за оставка на кабинета.

"Не ни чуват, само с разходки не става. Искаме оставка на правителството и на Гешев. Ще бъде мирно шествието. Няма представители на партии, тук сме само граждани. Разграничаваме се от политическите партии и организации," заяви Асен Костов, който е сред протестиращите. Той призова за мирен протест, без провокации. И изтъкна, че на протеста не се допускат "партийни функционери".

Припомняме, че протестното шествие ще блокира движението по два централни пловдивски булеварда тази вечер за различни интервали от време.

От 18:30 до 22:00 ч. се спира движението на пътни превозни средства по бул. "Шести септември" в отсечката от бул. "Цар Борис III Обединител"  до бул. "Руски", а от 20:30 до 22:00 ч. се затварят двете платна на бул. "Цар Борис III Обединител" от ул. "Цанко Дюстабанов" (болница "Тримонциум") до кръстовището с бул. "Шести септември", както и бул. "Шести септември" до ул. "Никола Войводов".

Временната организация налага промени в маршрутите на 14 автобусни линии от масовия обществен вътрешноградски транспорт – №1, 4, 7, 9, 11, 15, 20, 22, 26, 27, 37, 44, 93 и 99. В съответните времеви интервали те ще минават  по булевардите "Марица-юг" и "Източен" или по бул. "Руски" и ул. "Победа". 

Водещи

Най-четени