Виновните за падналия асансьор в Майчин дом получават само глоби 21.05 | 21:51

Пострадалите настояват за присъди и връщане на делото

От Елена Кирилова

Четиримата виновни за случая, в който асансьорът в болницата в Майчин дом пропадна и рани 12 души, ще получат само глоби, а не присъди, съобщава bTV.

Пострадалите държат да има справедливост и призовават делото да бъде върнато за ново разследване.

Част от тези хора твърдят, че никой не им е съобщил, че делото е започнали и имат право да потърсят възмездие.

По думите на Лидия Димитрова, една от жените, попаднали в асансьора по време на инцидента, тя и хората, които са били с нея никога няма да могат да си върнат това, което са загубили, защото им се налага да отглеждат децата си на легла.

От своя страна, Камелия Камбурова иска да се стигне до виновника за случилото се, защото обществената безотговорност е нанесла щети върху хората в асансьора и техните деца.

" Поне веднъж публично да се извинят за това, което ни причиниха и втори път - да поемат поне разходите по лечението ни”, смята Емануела, друга от пострадалите.

Подсъдимите по случая са четирима, а сред тях са двама директори от болницата, както и собственикът на сервизната фирма, която трябвало да се грижи за поддръжката на съоръжението. Всички те са обвинени в причиняването на телесна повреда на много лица.

Прокуратурата е поискала условни присъди и глоби за подсъдимите. Юристите посочват, че ранените жени са виновните за инцидента, защото са претоварили асансьора. Според юристите жените са нанесли и големи щети на болницата, които са на стойност 80 хил. лева.

Водещи

Най-четени