Вкараха тираджия в ареста 29.06 | 14:02

Размахал нож на граничен полицай

От iNews.bg

Едно денонощие арест даде петричкият районен съд на тираджия, който размахал кухненски нож на граничен полицай на ГКПП "Кулата".

58-годишният Стоян С. от София карал камион, пълен със стока. Спрял на граничния пункт, на входящо трасе откъм Гърция. Там имало служители на НАП, които установили, че превозваната стока е с висок фискален риск и трябва да бъдат поставени пломби.

Разпоредили на шофьора да сложи въже на ремаркето. Той обаче нямал такова, а било и почивен ден (неделя, 22 юни). Обещал, че ще остане да преспи в камиона и на другия ден ще купи въже. Тогава данъчните поискали съдиействие от гранична и охранителна полиция.

Пристигнали двама служители на реда, които му поискали документ за самоличност и го помолили да слезе от товарния автомобил. Тираджията отказал и извадил кухненски нож, с който замахнал към единия полицай. Униформеният успял да вземе от ръката му ножа, с острие от 15 см и го захвърлил настрани.

Заради размахването на хладното оръжие, тираджията отнесъл акт за дребно хулиганство. Пред съда обяснил, че не е замахвал с ножа, а той изпаднал от ръката му, заедно с наденицата, която режел по това време. Бил афектиран заради въведено изискване за пломбиране, за което той предварително нямал информация.

Съдът прие, че замахването с ножа не е било с цел да се нанесе някаква телесна повреда на служителите на реда, а по-скоро за сплашване. Заради непристойната проява шофьорът получи минимално наказание от 1 денонощие арест, пише в. "24 часа".

Водещи

Най-четени