Владислав Горанов опитал да напусне страната с кола, обявена за издирване 18.12 | 14:00

Бившият финансов министър в правителството на ГЕРБ финтирал граничарите с втори автомобил

От iNews

Бившият финансов министър в правителството на ГЕРБ - Владислав Горанов, е направил опит да напусне страната с джип, който е бил обявен за издирване от Интерпол, съобщи БНТ. От пресцентъра на МВР потвърдиха, че има такъв случай. Източници на "Сега" пък потвърдиха, че става въпрос именно за Горанов.

Според информацията, той е влязъл снощи около 18:30 ч. в граничен пункт "Калотина" в посока Сърбия, като е управлявал автомобил BMW X7. При граничната проверка се оказало, че луксозният автомобил е бил обявен за издирване. Вписването в масивите било извършено от Русия. Според документите, издирваният автомобил BMW X7 бил лизингов, а като ползвател бил вписан Горанов.

Граничните служители уведомили Горанов, че има проблем с колата и го помолили да отбие и да изчака за детайлна проверка. Той обаче направил обратен завой и самоволно се върнал във вътрешността на страната. По-късно Горанов се върнал с друга кола и в компанията на собственик на голяма фирма за автобусни превози, като този път преминал през граничния пункт и напуснал страната към Сърбия.

Полицията в момента издирва автомобила. От МВР правят и проверка за неподчинение на полицейско разпореждане. Проверяват се и действията на граничните полицаи, които са пуснали Горанов да излезе от страната при повторното му появяване на ГКПП "Калотина".

Водещи

Най-четени