Влак в Пловдив аварира, пътници слязоха да го бутат 23.08 | 13:59

„Дотук бяхме! Пантографът се заключи!“ Пантографът, обяснява тя за неосведомените, е токоприемникът, който свързва контактната мрежа с локомотива.

От iNews.bg

Необичайна случка разтърси пътниците на влака по маршрута Пловдив - Димитровград, когато се наложи сами да бутат локомотива. Инцидентът се разиграл на гара "Изток" в Южната промишлена зона на Пловдив. За куриозното събитие разказва писателката Дани Дел Нико, която споделя впечатленията си в социалната мрежа Фейсбук.

"Девет минути закъснение

Бутахме влака! Такова нещо не бях виждала през всичките си години на пътуване с влакове," започва разказа си Дел Нико. Тя описва как, при излизане от Пловдив, близо до депото, машинистът обявил:

"Дотук бяхме! Пантографът се заключи!" Пантографът, обяснява тя за неосведомените, е токоприемникът, който свързва контактната мрежа с локомотива.

Кондукторката се приближила притеснена и предложила помощ, но проблемът се оказал по-сериозен. След неуспешен опит да се премести влакът по инерция назад, писателката на шега предложила: "Освен да бутаме влака!"

Идеята не останала само шега – машинистът помолил мъжете от пътниците за помощ и с общи усилия те успели да преместят влака назад с около двадесетина метра. Това било достатъчно, за да се включи пантографът отново и влакът потеглил, предизвиквайки вълна от радост и облекчение сред пътниците.

"Мъжки момчета, браво!" похвалила ги кондукторката, известна с позитивното си отношение към пътниците.

Случката, макар и необичайна, демонстрира готовността на екипа на БДЖ и на самите пътници да се справят с трудностите по пътя, заключава разказът на Дел Нико.

Водещи

Най-четени