Влаковете на Централна жп гара вече се движат нормално 30.12 | 13:19

Всички чакални на жп гарите в страната са отворени денонощно

От Филипа Тодева

Движението на влаковете в района на Централна жп гара София се нормализира. Въпреки усложнената зимна обстановка и ниските температури, трафикът по железопътната мрежа на страната се осъществява нормално, като някои от пътническите композиции се движат с известни закъснения.

По разпореждане на генералния директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" инж. Милчо Ламбрев и във връзка с влошената метеорологична обстановка, чакалните на всички железопътни гари в страната ще бъдат отворени денонощно за пътниците. Същите ще бъдат поддържани в състояние за нормално обслужване на клиентите на железопътния транспорт. Заповедта важи до нормализиране на тежката ситуация.

Мобилизирана е цялата налична техника и експлоатационен персонал, съгласно утвърдените оперативно-разчетни планове за действия при извънредни ситуации, уверяват от НКЖИ. С оглед на усложнената метеорологична обстановка, състоянието на железопътната инфраструктура се следи непрекъснато, за да не се допуска спиране на движението на влаковете, и аварийните екипи на НКЖИ са в готовност. Към настоящия момент цялата железопътна инфраструктура е проходима.

Най-четени