Властта ще се сдобие с новите си коли най-рано през октомври 03.01 | 16:17

По-голям брой участници и по-добри условия очаква НСО за обществената поръчка за 20 луксозни автомобила и 3 микробуса

От Ивелина Георгиева

Нашите очаквания са за по-голям брой участници в бъдещия търг и най-изгодни условия за доставка на колите.

Това се посочва в официално съобщение на Националната служба за охрана (НСО), изпратено до Агенция "Фокус", във връзка с публикувана информация за предстоящото откриване на обществена поръчка за закупуване на 20 луксозни автомобили и 3 микробуса за нуждите на НСО.

Информацията за търга бе публикувана в Официалния вестник на Европейския съюз, където НСО е задължена да публикува заплануваната покупка, съгласно Закона за обществените поръчки.

От службата уточниха, че информацията в Официалния вестник на ЕС е предварителна и ориентировъчна, тъй като НСО ще обяви откриването на обществената поръчка в следващите дванадесет месеца. Тя ще бъде проведена чрез открита процедура, а сроковете за това отнемат между шест и осем месеца.

В най-добрия случай, доставката на автомобили ще стане факт най-рано през октомври 2013 г, пише в писмото си говорителят на НСО Нели Иванова.

Тя поясни още, че посочената прогнозна стойност от 3 650 000 лева не е крайна цена т.е целта е да се постигне договаряне на по-ниска цена.

Автомобилният парк на НСО е остарял и се нуждае от подмяна. С планираното закупуване на луксозните возила ще се подмени една малка част от него.

Основната функция на службата е охрана, а един от елементите на мерките за сигурност и безопасност на охраняваните лица е осигуряването на надежден специализиран транспорт", се казва в съобщението на НСО.

Водещи

Най-четени