Влизаме в чакалнята за еврозоната до няколко месеца 26.04 | 09:44
Вече стана ясно, че банковата ви система е устойчива на шок, казва Домбровскис
В рамките на няколко месеца България ще влезе в механизма ЕРМ-2, както официално се нарича чакалнята за присъединяване към еврозоната. Това стана ясно от думите на заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис в интервю пред БНТ. Според него решението за приемането ще бъде взето от Европейската централна банка и от страните, които са част от Валутно-обменния механизъм или т.нар., предаде БГНЕС.
"Една от сферите, която трябва да бъде оценявана, е дали българските банки са устойчиви на шок. Вече знаем, че българското правителство оповести политическото решение за желание за членство в еврозоната и намерение да кандидатства за чакалнята. Формалното решение трябва да се вземе от Европейската централна банка и страните, които участват във Валутно-обменния механизъм. Ние от Европейската комисия искаме активно да участваме и да подкрепяме този процес. В момента работим върху точните дати, но стана дума по-скоро за месеци, отколкото за години", обясни Домбровскис.
Водещи
-
ГЕРБ ще подкрепи искане до Конституционния съд за касиране на парламентарните избори
"Проблемът обаче е друг – да не се окаже, че докато той се произнесе, да не сме в ситуация да...
05.11 | 09:45
-
Кирил Петков: Борисов е заявил, че ще прави кабинет с Пеевски
Избор между „България или Пеевски“
05.11 | 09:30
-
Нитрити в месото - невидимата заплаха за здравето
Как да разпознаем обработеното месо?
05.11 | 09:16
-
Още два случая на нов щам на вируса емпокс (бяха открити в Лондон
Професор Сюзън Хопкинс, главен медицински съветник в Агенцията за здравна сигурност на...
05.11 | 09:02
Най-четени
-
Времето във вторник: Остава слънчево, но студено
05.11 | 08:03
-
Още два случая на нов щам на вируса емпокс (бяха открити в Лондон
Професор Сюзън Хопкинс, главен медицински съветник в Агенцията за здравна сигурност на...
05.11 | 09:02
-
Нитрити в месото - невидимата заплаха за здравето
Как да разпознаем обработеното месо?
05.11 | 09:16