Влошава се стандартът на живот в Русе 28.07 | 20:54

Това сочи социологическо проучване, организирано през февруари и юли 2011 г.

От Петя Михайлова

Наблюдава се тенденция към влошаване на стандарта на живот на гражданите на Русе, тъй като нараства относителният дял на онези хора, които през последните пет месеца са започнали да живеят по-лошо.

Това сочи анализ на данните от представително социологическо проучване, организирано през февруари и юли 2011 г., съобщиха от социологическа агенция АСИС.

През месец февруари 39,5 на сто от гражданите са посочили, че живеят лошо, едва свързват двата края и са потънали в кредити и дългове, а към днешна дата това са вече 41,7 на сто, пише БТА.

Според тях през февруари хората са проявявали разбиране и относително търпение с надежда, че към лятото нещата поне малко ще се оправят, но се оказва, че тези очаквания постепенно се провалят.

Провалените надежди в момента са предпоставка за песимистичните нагласи по отношение на промените в страната през следващите две години. Само 27,8 на сто от запитаните русенци се надяват на по-добро бъдеще, останалите почти две трети от хората прогнозират задълбочаване на кризата.

В търсене на по-добър изход, хората отново отправят поглед към реализация в чужбина, установява проучването.

При февруарското изследване 9,6 на сто от гражданите са имали намерения да си потърсят работа извън страната, а сега те са 10,7 на сто.

Водещи

Най-четени