Внасят в МС подписи в подкрепа на кабинета „Орешарски” 30.07 | 08:11

Целта на инициативата е да бъдат реализирани исканията на гражданите

От Елица Елефтерова

Гражданската инициатива "За нов обществен договор" ще внесе в Министерския съвет междинните данни от провеждащата се национална подписка с граждански искания. Към момента своята подкрепа за кабинета "Орешарски" са дали над 260 хиляди българи, съобщават организаторите, информира БНТ.

Това ще стане с шествие от градинката пред Кристал, по булевард "Цар Освободител" до сградата на правителството.

Целта на инициативата на "За нов обществен договор" е да бъдат обсъдени възможностите за реализиране исканията на гражданите до края на годината и сформиране на съвместна работна група, включваща експерти от Министерския съвет, Народното събрание, ресорните министерства и гражданската инициатива, която да подготви предстоящото провеждане на Кръгла маса.

Основен лозунг на инициативата ще е "Орешарски, свърши си работата!". Представители на гражданската инициатива ще разговарят преди обед с премиера.

Гражданската инициатива "За нов обществен договор” настоява обществото да даде кредит на доверие на управляващите, за да изпълнят заложените в програмата си приоритети, допълва "Нова телевизия".

Подписи в подкрепа на кабинета "Орешарски” продължават да се събират. И ще се внасят в Министерски съвет два пъти в месеца.

Водещи

Най-четени