Внесоха обвинителния акт срещу Сидеров заради инцидента във Варна 09.04 | 14:12

Той е обвинен заради хулиганското си поведение и съпротива срещу органи на реда

От Цанка Донкова

Софийската градска прокуратура (СГП) е внесла в Софийския градски съд (СГС) обвинителен акт срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Сидеров е обвинен за това, че на 6 януари на борда на самолет, извършващ полет по маршрут "София-Варна", и на летището във Варна е осъществил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Деянията му се отличават по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост, както и със съпротива срещу орган на реда, посочват от прокуратурата.

С хулиганското си поведение Сидеров е предизвикал скандал и е отправил обидни реплики към френската гражданка Стефани Дюмортие, смятат от обвинението. При превозването на пътниците от борда на самолета до летищния терминал Сидеров е предизвикал скандал с Димитър Бахнев. Крещял му е, блъскал го и се е опитал да го ритне и удари. В зоната на летищния терминал и на паркинга на летище "Варна", Сидеров е продължил да се държи непристойно. Крещял, отправял обидни реплики и квалификации към органите на полицията.

Деянието е било придружено със съпротива срещу органи на властта - Милен Кателиев и Недко Недев, служители в Трето районно полицейско управление - Варна.

Сидеров е обвинен и за това, че на 6 януари на летището причинил на изпълняващия служебните си задължения полицай Костадин Колев лека телесна повреда в областта на лявата скула, като му нанесъл удар с юмрук.

По-рано стана ясно, че Яне Янев е успял осъди Сидеров за 54 000 лева заради квалификациите "лумпен, измекяр и презерватив”, които лидерът на "Атака” си е позволил да направи.

Водещи

Най-четени