Внимание! 5-километрова автоколона на „Струма” при Благоевград 22.09 | 14:48

Незапомнена тапа от пътуващи коли за Гърция на кръговите кръстовища и Е-79

От iNews.bg

Огромна 5-километрова тапа се е образувала на автомагистрала "Струма" край Благоевград в поредното "Голямо пътуване" заради четирите почивни дни. Изходът на ЛОТ-2 на магистралата при града е затапен, тъй като тук свършва ЛОТ-а и се продължава по Главен път Е-79 за двата гранични пункта с Гърция, както и към курортите в Банско и Сандански, предаде БГНЕС.

ЛОТ-2 свършва край Благоевград, от него към Е-79 си минава по "Зелендолско шосе”, а след хипермаркет "Метро” потокът се влива в Е-79. Задръстването на изхода на магистралата е заради двете кръгови, по които се минава, за да се поеме по "Зелендолско шосе”. Именно по него потокът от коли едва пъпли.

Там на място има два патрула на КАТ, но трафикът е много интензивен. Задръстването към 13.15 часа в четвъртък достига до разклона за село Бараково и Рилския манастир.

В колоната от автомобил има прегрели коли, постепенно трафикът стихва, но може би това е временно.

След Благоевград в посока Симитли не се образува характерната за всеки първи почивен ден тапа. Вина за задръстването, което достига до разклона и за Кочериново има и забавянето на пуска на новото кръгово кръстовище при пътен възел "Кочериново".

Вместо днес сутринта, кръговото ще бъде пуснато най-вероятно довечера. Досега толкова голяма тапа никога не се е образувала, отбелязват от агенцията.

Водещи

Най-четени