Внимание! Европейски ден без жертви на пътя - КАТ и камери на всеки километър 22.09 | 10:23

МВР щеи пуска онлайн днес всички катастрофи със загинали и тежко ранени

От iNews.bg

21 септември е Европейският ден без жертви на пътя. По предложение на европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ на днешния ден се извършва общоевропейска полицейска операция под наименованието "EDWARD”. Тя е съпроводена с 24–часово видео наблюдение в реално време на събитията на пътя от деня. Всички произшествия със загинали или тежко ранени ще бъдат записвани и предоставяни онлайн на обществеността.

На всеки час информация ще се подава към ГД "Национална полиция", като всеки може да следи операцията на сайта на МВР.

Според брояча на полицията към 8.00 часа на територията на страната са станали две катастрофи с двама ранени.

От 11.00 часа на кръстовището на бул. "Добруджа" и ул.”Отец Паисий” в Добрич ще се състои съвместна акция на КАТ, СБА и сдружение "България Вита”, предаде Дарик.

РЗИ – Добрич също организира инициатива, като с група единайсетокласници и група деца от трети и четвърти клас от учебно заведение в Добрич ще се проведе обучение-игра в градски парк "Свети Георги”, с раздаване на здравно-образователни материали. С цел да се засили вниманието на хората върху безопасното движение по пътищата, възпитаници на училища в Добрич ще раздават здравно-образователни материали на оживени кръстовища. Ще се проведат беседи, методични дейности и подвижни игри с познавателен характер в учебните заведения на областта, с обсъждане на поведението на участниците в пътното движение.

Днес в Силистра и Дулово съвместна кампания ще проведат полицейски служители и активисти на БМЧК, а в Алфатар ще участват децата, завършили Детска полицейска академия. Те ще призовават участниците в движението към отговорно поведение и ще раздават превантивни материали с основни съвети за безопасно поведение на пътя.

През първите осем месеца на 2016 г. в Силистренска област са регистрирани 256 пътнотранспортни произшествия, 83 от които тежки. Загинали са 12 и са ранени 110 души. За същия период на 2015 г. броят на пътните инциденти е 291, от които 82 тежки. Загинали са 13 души, а ранените са 109.

Водещи

Най-четени