Внимание! Започва голямото пътуване 23.12 | 08:59

Бъдете предпазливи по магистралите, особено на "Хемус"

От iNews.bg

Както всяка година, преди коледните и новогодишните празници се очаква засилен трафик в цялата страна. Този път обаче няма да имаме възможност за по-дълга почивка, защото празниците се паднаха през уикенда. Въпреки това, се очаква над 400 000 българи да тръгнат на път в днешния ден.

Заради интензивното движение ще има и засилено полицейско присъствие през целия ден. Ограничава се движението на камионите над 12 тона по главните пътища. Ограничението ще е между 16:00 и 20:00 часа. Освен това две ленти ще бъдат обособени за излизащите от София през Владая. От полицията съобщават, че се очаква столицата в днешния ден да напуснат около 250 000 автомобила. В същото време стотици хора ще се предвижват също и с автобуси и влакове, а превозвачите обещават да осигурят повече места.

От "Пътна полиция” призовават всички шофьори да бъдат изключително внимателни и търпеливи. Ако е възможно, по-добре да използват обходни маршрути и да пътуват в светлата част на деня. Бъдете изключително внимателни на магистрала "Хемус” заради ремонтните дейности там. Работата се очаква да продължи през цялата зима, а традиционно това е един от натоварените маршрути в страната дори и без ремонти.

Другата препоръка на експертите е водачите да са подготвени за движение в зимни условия. Да имат резервно гориво. Почистваща течност за стъклата, както и гумите да бъдат подготвени.

Водещи

Най-четени