Внимание, шофьори! Нови пътни знаци от 2016 г. 05.02 | 10:20

До 1 май догодина всички пътни знаци трябва да бъдат подменени със светлоотразяващи, реши правителството

От iNews.bg

До 1 май 2016 г. всички пътни знаци трябва да бъдат подменени със светлоотразяващи, реши правителството.

Освен това, когато те се поставят на участъци с концентрация на пътнотранспортни произшествия, могат да имат допълнителен контур или основа с жълтозелен флуорисцентен светлоотразителен фон, допълва Нова телевизия.

Ще се въведат и нови пътни знаци за обозначаване на началото и края на скоростните пътища, както и знак, с който се дава информация за място или пътен участък, на който са поставени камери.

Пътната маркировка за въвеждане на временна организация на движението и безопасност на движението пък вече ще е с оранжев цвят.

Въвежда се задължително изискване зелената светлина, която разрешава преминаване през платното за движение на пешеходците, да се съпровожда от звуков сигнал за улеснение на незрящите пешеходци. Регламентира се и монтирането на устройство за отчитане на времетраенето, в обратен ред, на зеления и на червения сигнал на кръстовища с интензивно движение.

Предвиден е отлагателен срок от три месеца за влизане на днешното постановление на кабинета в сила, поради необходимостта от разработване на нови въпроси за изпитни тестове и промени в учебната документация, по която се извършва обучението на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на МПС.

Ето акк изглеждат новите знаци:

1469590

 

 

1469588

 

Водещи

Най-четени