Внукът на Цар Киро ще лежи 1 година и 4 месеца за подкуп 13.03 | 11:35

Отделно влиза в сила негова едногодишна условна присъда

От Филипа Тодева

Върховният касационен съд потвърди присъдата на внука на ромския бос Кирил Рашков.

21-годишният Ангел Рашков беше осъден на една година и четири месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим и глоба в размер на 2000 лева, съобщават от съда.

Отделно от това той ще изтърпи ефективно и наложеното му условно наказание от една година лишаване от свобода по предишна присъда, тъй като е нарушил изпитателния срок от три години с настоящото деяние.

Рашков е бил признат за виновен в това, че 14 март 2012 г. в гр. Пловдив е направил опит да даде подкуп – сумата от 20 лв. на полицейския служител Йордан Крачев, за да не му състави акт за пътно нарушение.

Той управлявал лек автомобил BMW. На "Асеновградско шосе” до военното поделение на ГУСВ се провеждала специализирана полицейска операция за проверка за използването на обезопасителни колани и Рашков бил спрян за проверка. Когато му поискали свидетелство за управление на МПС, подсъдимият първоначално казал, че го е забравил вкъщи, а после, че му е взето от началника на КАТ Стара Загора.

Предложил на полицаите сумата от 20 лв. с думите "Момчета, дайте да не правим справки и да пишем актове, ще ви почерпя”. После хвърлил в автомобила банкнота от 20 лв.

Полицейските служители уведомили за случилото се дежурния офицер. Междувременно на Рашков бил съставен акт за установяване на административно нарушение.

Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Водещи

Най-четени