Внукът на цар Киро иска условна присъда 02.02 | 18:34

Кирил Рашков-младши каза пред съдебния състав, че се срамувал и съжалявал за отправените смъртни заплахи към Веселин Христов

От Андриян Георгиев

"Срамувам се и съжалявам. Искам условна присъда", това каза пред съдебен състав на Пловдивския окръжен съд внукът на Кирил Рашков (цар Киро). 

До един месец Пловдивският окръжен съд трябва да се произнесе по жалбата на Кирил Рашков-младши, съобщава dariknews.bg

Кирил Рашков-младши обжалва присъдата си от 8 месеца затвор, която му определи Асеновградският съд. Той е обвинен в закани за убийство на вуйчото на убития в Катуница Ангел - Веселин Христов

Адвокатът на Рашков-младши представи пред съда две медицински експертизи като доказателство, че двете деца на Рашков са болни от пневмония. Още от самото начало на заседанията в Асеновград адвокатът пледира, че Рашков-младши е вдовец и сам отглежда децата си.

"Ефективната му присъда е явна несправедливост", категоричен бе адвокат Ангелов. Според него обкръжението на Рашков-младши не е добро.

Според прокуратурата и адвоката на Веселин Христов Рашков има лоши характеристични данни. Освен това според адвоката било малко вероятно Рашков да полага грижи за децата, след като често е в чужбина и отсъства от дома си. Освен това не било в никакъв случай за подценяване и това, че внукът на Кирил Рашков се ползва с лошо име сред болшинството от населението в Катуница.

Адвокатът на Веселин Христов поиска от съда да бъде увеличена присъдата на Рашков-младши на 4,5 години затвор.

Водещи

Най-четени