Внукът на цар Киро остава в затвора 18.02 | 12:21

Съдът отказа да го пусне условно предсрочно Ангел Рашков

От Цанка Донкова

Внукът на цар Киро остава в затвора. Окръжният съд в Пловдив отказа да пусне условно предсрочно Ангел Рашков, съобщава Marica.bg.

Мотивът е, че в пробационния доклад на психолозите е посочено, че той неосъзнава вината си и се чувства жертва на присъдата. По време на делото стана ясно, че Рашков има да излежи още 40 дни от присъдата си 2 г. и 4 месеца. Той е имал добро поведение в затвора. Работил е като библиотекар и домакин.

Ангел Рашков бе задържан в средата на март 2012 година на Асеновградско шосе. Тогава той карал джипа си Mercedes без колан и бил спрян за рутинна проверка. Когато му била поискана шофьорската книжка, младият Рашков се опитал да подкупи униформените с 20 лева. Сложил ги под стелката на предното пътническо място в полицейската кола, а по-късно в съда твърди, че не той, а вятър духнал парите в патрулката.

По отношение на липсата на книжка, той обяснил, че няколко месеца по-рано в Стара Загора пак бил спрян от пътни полицаи и при проверка те установили, че свидетелството му за управление е фалшиво.

Водещи

Най-четени