Водният ад взе 10 жертви във Варна 20.06 | 00:29

Морската столица бедства, а се чакат нови поройни дъждове

От iNews.bg

Десет души са се удавили при тежкото наводнение във варненския квартал Аспарухово. Това каза пред bTV шефът на полицията във Варна Николай Калчев. До момента девет от жертвите са идентифицирани.

Той предупреди, че се очакват още две вълни на силни валежи и посъветва хората от квартала да се качат на високо и да се пазят.

35 литра на кв. м. дъжд се изляха във Варна. За сравнение месечната норма за валежи за целия месец юни е 60 л. на кв. м. Тази нощ се очакват две нови вълни, до обяд утре вероятно времето ще утихне, предупреди Иван Иванов, директор на НИМХ – Варна, съобщиха от пресцентъра на общината.

Бурята доведе до проблеми с мобилните комуникации. Повече от улиците са наводнени, има закъсали автомобили - нека шофьорите да внимават и да не карат бързо, съобщи Купен Пашов, шеф на "Гражданска защита” в общината. Има сигнали за паднали клони, наводнена е детската ясла в Аспарухово. Два екипа на общината и работници от фирма "Никман” започват работа по отводняване.

При тежките наводнения днес загина дете. Още няколко души са в неизвестност. Проблеми има и в Дряново, където водата преля. В Килифарево пък се наложи евакуация на населението.

Водещи

Най-четени