Водолази претърсват язовира, за да намерят последните две жертви от Винево 29.04 | 11:10

Дядото и внучето му все още са в неизвестност

От Теодора Кокаланова

Група от четирима водолази ще влязе във водите на язовира до с. Винево, където се очаква след 4-дневно издирване да бъдат намерени и телата на останалите две жертви от пороя на 24 април. Според кмета на селото Фикрет Исса в операцията ще вземат участие екипи на "Пожарна безопасност и защита на населението", екипи на полицията, жители на село Винево и обучени кучета, информира агенция "Фокус". 

От четиримата в колата, която бе завлечена от пороите, открита празна и смачкана в реката след моста на Винево, до момента бяха открити телата на две жени - 30-годишната д-р Ширин Рамаданова и майка ѝ Ресмие. Продължава издирването на бащата Мюмюн и 4-годишния му внук Мерт.

"С още метър е спаднало нивото на язовира, чието източване започна преди 2 дни. Освен специализираните действия с водолазите ще се включат и две лодки", информира заместник-началникът на областната хасковска служба Димитър Колев.

По думите му четиримата водолази ще успеят да претърсят по-голямата част от язовира. Стотици доброволци от село Винево и околните населени места помагат на пожарникарите, полиция и гражданска защита в издирването на мъжа и детето от семейство Рамадан.

Водещи

Най-четени