Военни ченгета тренират заедно за антитерористични операции 30.05 | 13:53

В учението ще участват и румънци, Македония праща наблюдатели

От iNews.bg

Заключителен етап на тактическото учение "Отвъд хоризонта – 2018" за сертификация на декларирана рота "Военна полиция” за участие в Силите за отговор на НАТО през 2019 г. ще се проведе утре, 31 май, от 10:30 часа на полеви учебен полигон "Ново село”. Действията на военнослужещите ще наблюдават директорът на Служба "Военна полиция" бригаден генерал Борислав Сертов и наблюдатели от Македония.

Учението е двустепенно, командно-щабно и включва учебен процес, реални действия и сертификация на българската военнополицейска рота. Освен българските военнослужещи в него участва взвод военни полицаи от въоръжените сили на Румъния.

Целта на учението е да се повишат способностите на декларираната военнополицейска рота за изпълнение на задачи в операции в отговор на криза, възстановяване на сигурността и стабилността, да се провери готовността за реакция в кратки срокове за участие в операции по задействане и използване на Силите за отговор на НАТО, както и да се повишат способностите на военнослужещите от служба "Военна полиция” за изпълнение на задачи в антитерористични операции.

Водещи

Най-четени