Военният министър обясни пред прокурор за предложен подкуп 08.05 | 13:14

Ненчев още не е подал официален сигнал, че са му предложили "сериозни проценти" при съгласие от негова страна за подписване на договор за 80 млн. лева

От iNews.bg

Министърът на отбраната Николай Ненчев е бил разпитан днес в сградата на ДАНС, където работи новосъздадената разследваща структура "Антикорупция",  съобщиха  от прокуратурата. Министърът е дал показания за предложения му подкуп за сделка за ремонт на изтребителите "МиГ" на стойност 80 млн. лв., за който той сам  съобщи неотдавна.

За резултата от разпита няма официална информация, но стана ясно, че Ненчев е бил викан в качеството му на свидетел и си е тръгнал в същото качество.

В никакъв случай не съжалявам, че оповестих пред медиите за предложения ми подкуп за сключване на договор за поддръжката на руските изтребители МиГ-29, заяви по-късно в Ямбол министърът на отбраната Николай Ненчев.

"Доволен съм от днешната среща в ДАНС. Дадох показания за случилото се, да оставим прокуратурата да си свърши работата", допълни Ненчев.

На въпрос дали ще се стигне до образуване на досъдебно производство, той отговори, че това е работа на прокуратурата.

Преди седмици  военният министър каза в интервю за вестник "Сега", че му бил предложен подкуп, за да подпише поддръжката на руските изтребители МиГ-29.  Неназовани от него хора му предали предложение за заплащане на "сериозни проценти" при съгласие от негова страна за подписване на договор на стойност 80 млн. лева за поддръжка на военните самолети. Веднага след това прокуратурата се самосезира, като в съобщението, с което го обяви, изрично уточни, че Ненчев не е подал сигнал, че му е предлаган подкуп. Спецантикорупционното звено ще проверява и твърденията на военния министър за отправени заплахи за живота му.

Водещи

Най-четени