Волен Сидеров бойкотира КСНС 26.02 | 13:46

Лидерът на „Атака“ нарече Красимир Велчев „мебел“, която не се обажда

От Ивелина Георгиева

Лидерът на ПП "Атака" Волен Сидеров напусна заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност още в началото му. Той настоя пред президента Росен Плевнелиев медиите да останат и да проследят заседанието докрай, за да бъде открито то за обществото.

Освен това Сидеров изтъкна, че не е поканен нито един представител на протестиращите. Президентът призова Сидеров за отговорно поведение на политик и настоя да се спазват Конституцията и законите, в които ясно е описано, че КСНС се провежда при закрити врати.

Държавният глава гарантира, че след заседанието обществото ще бъде информирано чрез медиите за взетите решения на КСНС. Сидеров отговори на държавния глава с аргумента, че в такъв заговор няма да участва и напусна залата.

Пред медиите той заяви, че членовете на консултативния съвет не могат да допринесат с нищо и ще излязат със становище, с което той не е съгласен.

"Какво да се договарям с Местан, Станишев и Велчев, който не се обажда през цялото време и там е само една мебел", коментира лидерът на "Атака". Той подчерта, че в доклада на ДАНС, който трябва да бъде изнесен в рамките на днешното заседание е пълно с клишета, а останалите становища на членовете нямат намерение да отговорят на исканията на протестиращите.

Сидеров определи като най-важни и неотложни за решаване въпросите с отнемането на лицензите на ЕРП-тата, промените в Изборния кодекс и в Закона за енергетиката. Според него държавният глава трябва да настоява пред председателя на парламента да се наложат между 10 и 12 дни на Народното събрание, за да се приемат най-важните неща.

Водещи

Най-четени